Mijn foto's bij de gemeenten!

In het kader van 50 jaar Hellendoorn-Ibbenbüren werd een fotowedstrijd gehouden voor (amateur)fotografen uit de beide gemeenten. Er mochten 40 fotografen naar de andere gemeente om daar foto's te maken in het kader van ''Door de ogen van de ander'', de winnende foto's zouden geëxposeerd worden in de gemeentehuizen. Vol spanning heb ik mij aangemeld, deze mogelijkheid zou mijn eerste kans op een soort van expositie zijn en daar droomde ik al jaren van! Ik was dan ook dolblij toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht naar Ibbenbüren! 

Op een mooie zomerse dag in 2019 was het zo ver, en gingen de Hellendoornse fotografen op naar Ibbenbüren en andersom kwamen ze vanuit Ibbenbüren naar Hellendoorn. De reis was gezellig en de opgewonden spanning en het enthousiasme van alle deelnemende fotografen was voelbaar. Alle fotografen waren anders qua kennis en stijl wat de resultaten veelbelovend maakte, en de uitdaging des te groter.
Met de bus trokken we eerst naar het gemeentehuis van Ibbenbüren waar we wat van de geschiedenis van het dorp, en de band tussen beide gemeenten leerden kennen. Vervolgens gingen we naar het centrum van het dorp, waarbij we ook een bezoekje aan de Christus MarkusKirche (kerk) brachten. Onder begeleiding mochten we als groep de klokkentoren van de kerk beklimmen, waar ik mijn bovenstaande foto van de machinekamer heb gemaakt. Een unieke ervaring die ik ook erg leerzaam vond! Als afsluiting van de dag bezochten we nog een andere kerk en een mooie vijvertuin waarna we weer met de groep terugkeerden naar Hellendoorn. Genoeg mogelijkheden voor mooie en afwisselende foto's dus!

Elke fotograaf mocht uiteindelijk 3 foto's inleveren, een jury koos vervolgens uit de inzendingen 15 foto’s uit Ibbenbüren en 15 uit Hellendoorn. Deze 30 foto's werden in beide gemeentehuizen geëxposeerd. De 2 bovenstaande foto's van mij werden door de jury uitgekozen en dus in beide gemeentehuizen tentoongesteld!

Ik ben nog steeds super blij dat ik deze ervaring rijker ben, en trots dat 2 van mijn 3 werken uitgekozen werden!