''Maak me mooi..!''

''Maak me mooi..!'', een opdracht waar ik nog vaak aan terug denk.

Deze prachtige vrouw kwam bij mij voor portretfoto's, en gaf me daarbij de opdracht haar ''mooi'' te maken. Normaliter bewerk ik foto's qua huid minimaal na, pukkeltjes en andere dingen waar mensen onzeker over zijn werk ik wel weg, lidtekens en rimpels bijvoorbeeld horen bij de persoon dus die laat ik zitten (al maak ik ze soms wel iets minder aanwezig), tanden bleek ik nooit, lippen maak ik niet anders van kleur, kort samengevat; ik laat de mensen zoals ze zijn. Bij deze foto echter mocht ik helemaal uit mn plaat gaan qua nabewerking, ''zo glad en jong als mogelijk graag''! Dus dat deed ik, zonder het te ''gemaakt'' te maken. Het moest wel realistisch blijven tenslotte.

Het verhaal achter deze overdreven photoshop-foto is namelijk niet dat deze dame onwijs onzeker is over zichzelf, en de wereld wil beduvelen met een foto waarop ze mooier is dan in het echt. Het werkelijke verhaal achter deze foto is dat deze dame een eigen praktijk heeft, en daarbij ook mensen treft met een vertekent wereldbeeld. Die zien alle gladgestreken overbewerkte gephotoshopte beelden, en denken dat dat de realiteit is. Zij willen ook zo worden/ zijn. Maar de tegenwoordige filter en photoshop-norm is niet hoe mensen er in het echt uit zien. In de echte wereld verouderen we allemaal, en dat hoort ook bij wie we zijn. Om dit visueel zichtbaar te maken wilde ze dus met een foto van zichzelf het verschil tussen de realiteit, en overdreven photoshop (waarbij dat dus niet gelijk te zien is) kunnen laten zien. Een beter voorbeeld dan de persoon die je dat allemaal verteld, die live voor je zit, kan je volgens mij ook niet hebben!

Dus zo geschiedde.. Wat je ziet is niet altijd wat je krijgt..!