Het verhaal achter de foto

Mijn doel is om elke foto een eigen verhaal te laten vertellen, maar achter elke foto zit natuurlijk óók een verhaal! Via deze ''Het verhaal achter..'' blog wil ik jullie meenemen in de verhalen achter de foto's zodat jullie mij en mijn werkwijze beter leren kennen!

Om gelijk maar echt kennis te maken, ik sta met enige regelmaat voor mijn eigen camera, je zou het misschien niet gelijk zeggen of zien, maar de persoon op deze foto ben ik zelf!

Ik maak deze zelfportretten om verschillende redenen. Bijvoorbeeld om iets nieuws uit te proberen, om een foto-idee uit te werken, of gewoon omdat ik een nieuwe profielfoto wil. Ik gebruik zelfportretten ook om poses te proberen (is een pose uitvoerbaar of alleen mooi in mijn hoofd voor ik het aan een ander vraag te doen?), zodat ik ook een klant of model veel beter kan begeleiden tijdens een shoot in de verschillende houdingen. 

Ik maak echter ook wel eens zelfportretten met een dieper liggende reden. Wanneer ik bijvoorbeeld heel zeker of juist onzeker ben over mijzelf (ik ben ook maar een mens tenslotte) kan ik voor mijn eigen camera gaan staan om dat (kwetsbare) moment vast te leggen. Dat zijn van die (rauwe/ pure) momenten die ik koester omdat ik het verhaal achter de foto op die manier kan blijven herinneren, hoewel het echte verhaal achter een foto lang niet altijd terug te zien is in het eindresultaat (en dat hoeft ook niet natuurlijk!). Het verhaal wat een foto vertelt kan dus totaal anders zijn dan het verhaal achter de foto, en dat is wat beelden juist zo boeiend kan maken. Mijn leus is natuurlijk niet zonder reden ''een moment om te herinneren, een foto om te bewaren.''. Foto's kunnen mij echt terug meenemen naar het moment van de foto, en dat is mij heel wat waard!

Tot de volgende blog!