Mijn eerste paasvuur

Ik kom zelf uit de stad Zwolle, ik ben daar geboren en getogen, daar zijn paasvuren geen traditie. Uiteraard wist ik wel wat paasvuren waren, maar ik had ze enkel vanuit het autoraam gezien wanneer we met pasen in het donker naar huis reden. Al sinds 2007 wonen we niet meer in Zwolle, en kwamen de paasvuren dichterbij. Al waren het toen vooral nog plaatsen waar we ons snoeihout heenbrachten wanneer de lindes en de wilgen weer geknot waren. Echt een paasvuur bezoeken had ik nog nooit gedaan ondanks dat ik inmiddels volwassen was en dus kon gaan en staan waar ik wilde. Het trok me gewoon nooit zo.

Mijn eerste paasvuur bezocht ik dan ook pas toen ik een relatie had, omdat de schoonfamilie wel traditioneel bij een klein paasvuur bij elkaar komt elk jaar. De bovenstaande foto heb ik dan ook gemaakt van het eerste paasvuur(tje) waar ik geweest ben. Lekker kneuterig bij een boertje in het land, niet een groot georganiseerd feest zoals ze hier in de omgeving ook wel zijn. De ervaring was leuk en gezellig, dus toen we in Raalte woonden zijn we ook maar eens bij het grote paasvuur in Heino wezen kijken. Het paasvuur in Heino is elk jaar een groot feest, met van alles eromheen te doen. Dan stelt mijn eerste paasvuur echt niks meer voor haha! 

Helaas gaan de paasvuren niet altijd door, soms door het weer, nu door een virus, maar nu ik in Hellendoorn woon wil ik toch wel graag eens een paasvuur in eigen dorp meemaken. Ik ben reuze benieuwd hoe het er hier in het dorp aan toe gaat, tot nu toe vind ik paasvuren toch wel leuker en gezelliger dan ik vroeger altijd dacht!

(Al weet ik niet of ik er ook een traditie van ga maken om er elk jaar 1 te bezoeken hoor.., een vuurtje in de tuin vind ik net zo gezellig haha!)

Fijne pasen allemaal!